Congresul Federației Sindicatelor din Industria Financiară (FSIF)

Dragi colegi,

Vă informăm că sâmbătă 20 ianuarie 2024, la Predeal, a avut loc Congresul Extraordinar al Federației Sindicatelor din Industria Financiară (FSIF), singura federație sindicală reprezentativă la nivel național în sectorul de negociere colectivă activități Bancare și de asigurări, ocazie cu care au fost stabilite, în prezența a peste 70 de colegi membri de sindicat, strategia generală și obiectivele federației.

Prima zi a congresului a fost dedicată alegerii conducerii federației pentru următorii cinci ani, doamna Adela Bădescu fiind aleasă ca Președinte a FSIF, Biroul Executiv al federației fiind format din președinții tuturor sindicatelor afiliate FSIF, astfel:

  • dl. Răzvan Cârstoiu, Președinte Sindicatul Impact BRD a fost ales ca Prim Vicepreședinte al Federației
  • dl. Relu Vărzaru, Președinte Sindicatul Groupama a fost ales ca Prim Vicepreședinte al Federației
  • dl. Mihai Mihăilă, Președinte Sindicatul UniCredit- Vicepreședinte Federație
  • dl. Lucian Iovan, Președinte Sindicatul Omniasig- Vicepreședinte Federație
  • dl. Cosmin Bulumete, Președinte Sindicatul Uniqa- Vicepreședinte Federație
  • dl. Răzvan Avrigeanu, Președinte Sindicatul Național Banking România- Vicepreședinte Federație
  • dna. Valentina Marin, Secretar Federație

A două zi a Congresului a fost dedicată stabilirii strategiei Federație pentru anul 2024, strategie care va avea în centru negocierea Contractelor Colective atât la nivel de sector de activitate bancar cât și la nivelul sectorului de activitate asigurări.

In cadrul Congresului ne-am bucurat de participarea unor invitați de marca, din care îi enumerăm pe: dl. Bogdan Hossu, Președinte CNS „Cartel ALFA”, dl. Liviu Apostoiu Prim-vicepreședinte CNS „Cartel ALFA”, dna. Andreea Voinea, Director Direcția Resurse Umane BCR, dna. Claire Schalenbourg, Director Resurse Umane BRD, dna. Judith Kis, Președinte Patronatul Industriei Asigurărilor din România (PIAR), dna. Virginia Stan, Director Executiv Patronatul Industriei Asigurărilor din România (PIAR), dl. Bogdan Preda, Secretar General Consiliul Patronatelor Bancare din România (CPBR), dna. Maria Coman, Expert Relații de Muncă BCR, dna. Adelina Stoian, Director Relațîi Sociale BRD, cărora le mulțumim pentru că au fost alături de noi la acest nou început de drum.

Mesajul pe care dorim să îl transmitem colegilor la finalul acestui eveniment este:

“Suntem pregătiți să ducem la un nivel superior reprezentarea salariaților în negocierile colective sectoriale atât în bănci cât și în asigurări, în calitate de federație sindicală legal constituită și reprezentativă, potrivit legii.

<< Înapoi