Comitetul European de Intreprindere

Dragi colegi,

Va informam ca in perioada 23-25 ianuarie, la Milano, au avut loc lucrările Comitetului European de Intreprindere – UniCredit European Work Council. Sindicatul UniCredit Romania a fost prezent la masa discuțiilor si a dezbaterilor, la care au participat membri ai top managementului UniCredit S.p.A., CEO  UniCredit, dl. Andrea Orcel, Head of Group P&C, the Group Chief Operating Officer, the Head of Group Strategy & ESG, the Head of Group Stakeholder Engagement and the Heads of Italy, Germany, and Central and Eastern Europe,

Ca de fiecare data, Sindicatul a încercat sa prezinte o situație cât mai clara a situației din Romania, principalele preocupări ale noastre fiind în strânsa legătura cu inflația și costul tot mai ridicat al coșului de cumpărături, puterea de cumpărare a salariaților fiind mult diminuata de creșterile datorate inflației.

Un alt subiect a fost digitalizarea și preocuparea noastră pentru salariați, unde în ceea ce privește tranziția digitală, am subliniat ca sindicatele trebuie să fie informate și consultate cu privire la aceste procese și nu ar trebui folosite ca justificare pentru reduceri suplimentare de personal.

Am apreciat poziția UniCredit față de digitalizare ca suport pentru activitățile de vânzări ale colegilor, dar cu toate acestea, digitalizarea nu ar trebui să fie NICIODATĂ privita ca o înlocuire a oamenilor ci doar ca un ajutor.

Mai multe detalii cu privire la întâlnirea de la Milano sunt disponibile în comunicarea interna a sindicatului.

Rămânem aproape de voi,

Sindicatul UNICREDIT Romania


 

<< Înapoi