Bucurii pentru copii – Crăciun 2020

  • Post category:Fapte bune

Prin grija membrilor sai care si-au donat cadoul de Craciun, Sindicatul Unicredit Romania a reusit sa aduca cateva zambete copiilor din Valea Plopului, in comunitatea înființată acolo de părintele Nicolae Tănase pentru copiii abandonați.

Centrul social care functioneaza sub auspiciile Asociatiei Pro Vita, care numara aproape 400 de suflete, iar obiectivele principale ale asociatiei sunt: derularea de programe de asistenta sociala adresate copiilor abandonati si tinerelor mame singure in sistem de plasament familial sau mixt; salvarea de la disparitie, recuperarea fizica, psihica si morala si reintegrarea copiilor strazii sau copiilor abandonati in spitale; sprijinul pentru integrarea in viata comunitatii a tinerilor peste 18 ani nevoiti sa paraseasca orfelinatele.

Ne-am bucurat foarte mult ca am putut ajuta si noi cu putin, prin grija colegilor membri de sindicat am reusit sa achizionam foarte multe alimente de la Selgros, toate acestea fiind incarcate in patru autoturisme burdusite atat in portbagaj cat si pe banchetele din spate ale celor patru masini. De la conserve de bulion, ciuperci, mazare, fasole verde, marmelada si gem, la bomboane pentru apropiatul Mos Nicolae, saci cu fidea, pateuri vegetale (ca doar suntem in post), un sac plin cu peste proaspat, pampersi de diverse marimi pentru cei foarte mici, halva, banane, portocale si kiwi, etc. Prin bunavointa Parintelui Tanase, am viziat si camerele copiilor, fiind profund impresionati de curatenia, ordinea si asezarea tututor obictelor din camere intr-un mod foarte firesc si natural. In plus, la pauza dintre orele de cursuri online, am reusit sa vedem bucuria din ochii copiilor care au iesit la joaca, bucurie venita din interior pentru ca se simt liberi, in siguranta si pentru ca stiu sa se bucure de viata asa cum multi dintre noi nu mai stim sa o facem!

Promitem sa repetam, mai ales ca nevoia urgenta este pentru cateva casti pentru cursurile online ale copiilor, o masina de spalat si un aragaz! Multumim tuturor membrilor care si-au donat cadoul de Craciun, am fost impresionati de numarul mare de colegi care au facut un bine in preajma sarbatorilor!

<< Înapoi