Angajatorii vor putea oferi angajaților abonamente de fitness deductibile în limita a 400 euro anual

Președintele României a emis în 11 ianuarie 2023 Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal (PL-x 476/12.09.2022), prin care angajatorii vor putea oferi angajaților abonamente de fitness deductibile în limita a 400 euro anual. Noile reglementări intră în vigoare începând cu 1 februarie 2023.

SanoPass, care oferă abonamente medicale și de fitness a participat ca reprezentant consultativ din partea societății civile si mediului de afaceri la dezbaterile parlamentare din 2022 pe marginea proiectului. În urma acestora, Camera Deputaților a votat în decembrie anul trecut proiectul de lege pentru completarea Codului fiscal, iniţiat de USR și PSD, și care prevede că abonamentele mixte de servicii medicale de prevenție și fitness acordate angajaților vor putea fi deduse de firme în limita echivalentului în lei a 400 euro anual pentru fiecare persoană.

Astfel, „contravaloarea abonamentelor pentru utilizarea facilităților sportive în vederea practicării sportului și educației fizice cu scop de întreținere, profilactic sau terapeutic oferite de furnizori ale căror activități sunt încadrate la codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313, plătite în scopul personal al contribuabilului, indiferent dacă activitatea se desfășoară individual sau într-o formă de asociere, precum și contravaloarea abonamentelor, oferite de același furnizor care acționează în nume propriu sau în calitate de intermediar, ce includ atât servicii medicale, cât și dreptul de a utiliza facilitățile sportive, în vederea practicării sportului și educației fizice cu scop de întreținere, profilactic sau terapeutic, plătite în scopul personal al contribuabilului, indiferent dacă activitatea se desfășoară individual sau într-o formă de asociere, în limita echivalentului în lei a 400 euro anual”.

Sursa- wall-street.ro

<< Înapoi